Rood - Oranje - Groen

Voor kinderen zijn de competities ingedeeld naar kleuren en leeftijden. Tot en met 12 jaar speel je met het KNLTB-programma ‘TennisKids’. Vanaf 12 jaar speel je ‘Junioren’. Verderop op de website wordt ‘tenniskids’ verder uitgelegd.

Rood

De beginnende spelers beginnen met Rood: dat is een half veld, met zachte ballen. In de rode competitie speel je tegen roodspelers van andere clubs. Dat is op zondagen tussen 8.30  en 11 uur. Soms is het uit, soms is het thuis. De wedstrijden zijn meestal één tot twee keer thuis op TCV en drie tot vier keer bij een andere club in de buurt.

De kosten bedragen 8 euro per persoon waarvoor je 5x mag spelen en limonade en wat lekkers krijgt.

De teams bestaan uit minimaal 2 kinderen en maximaal 6 kinderen.

Oranje

Als je als iets beter bent geworden in tennis, kun je Oranje gaan spelen: dat is op driekwart veld, met al iets hardere ballen dan de rode ballen. Oranje spelers doen mee aan de oranje competitie. De opzet is hetzelfde als bij de rode competitie (zie rood).

Groen

Na Rood en Oranje komt Groen: dat is op het grote,  dus héle tennisveld, maar met andere ballen. De groene competitie loopt gelijk met de externe KNLTB competitie zodat de overgang naar geel (dat is het laatste niveau voor jeugdspelers) makkelijker is.
Een team bestaat uit minimaal 4 kinderen en maximaal 6 kinderen. Je speelt als team 4 singles en 2 dubbels.
De wedstrijden zijn afwisselend op onze club TCV of op een andere club in de regio.

Kijk de op de site van de KNLTB voor mee informatie over deze competitie en de speeldagen. https://tenniskids.nl/over-tenniskids/wedstrijdaanbod/kia-tenniskids-competitie/

Junioren (voorheen geel) (12-17 jaar)
Na tennisKids stroom je door naar Junioren. Ook bij de junioren neem je deel aan een competitie. De competitiedagen zijn op zondag.

Klik HIER voor de inschrijvingsbrief van de Tenniskids najaarscompetitie 2019