Rood - Oranje - Groen

Voor kinderen zijn de competities ingedeeld naar kleuren en leeftijden. Tot en met 12 jaar speel je met het KNLTB-programma ‘TennisKids’. Vanaf 12 jaar speel je ‘Junioren’. Verderop op de website wordt ‘tenniskids’ verder uitgelegd.

Rood

De beginnende spelers beginnen met Rood: dat is een half veld, met zachte ballen. In de rode competitie speel je tegen roodspelers van andere clubs. Dat is op zondagen tussen 8.30  en 11 uur. Soms is het uit, soms is het thuis. De wedstrijden zijn meestal één tot twee keer thuis op TCV en drie tot vier keer bij een andere club in de buurt.

De kosten bedragen 8 euro per persoon waarvoor je 5x mag spelen en limonade en wat lekkers krijgt.

De teams bestaan uit minimaal 2 kinderen en maximaal 6 kinderen.

Oranje

Als je als iets beter bent geworden in tennis, kun je Oranje gaan spelen: dat is op driekwart veld, met al iets hardere ballen dan de rode ballen. Oranje spelers doen mee aan de oranje competitie. De opzet is hetzelfde als bij de rode competitie (zie rood).

Groen

Na Rood en Oranje komt Groen: dat is op het grote,  dus héle tennisveld, maar met andere ballen. De groene competitie loopt gelijk met de externe KNLTB competitie zodat de overgang naar geel (dat is het laatste niveau voor jeugdspelers) makkelijker is.
Een team bestaat uit minimaal 4 kinderen en maximaal 6 kinderen. Je speelt als team 4 singles en 2 dubbels.
De wedstrijden zijn afwisselend op onze club TCV of op een andere club in de regio.

Kijk de op de site van de KNLTB voor mee informatie over deze competitie en de speeldagen. https://tenniskids.nl/over-tenniskids/wedstrijdaanbod/kia-tenniskids-competitie/

Junioren (voorheen geel) (12-17 jaar)
Na tennisKids stroom je door naar Junioren. Ook bij de junioren neem je deel aan een competitie. De competitiedagen zijn op zondag.

Voorwaarden KNLTB competitie Junioren en Senioren

- Iedereen kan zich per mail inschrijven. Vermeld hierbij welke dag je wil gaan spelen en welke competitievorm. Je kunt aangeven bij welk team je hoort en wie de captain is. Heb je nog geen team, geef dit dan bij de inschrijving aan. Bij de prestatieve teams en de junioren word de indeling gemaakt door de JC/TC i.o.m. de trainers, je kunt wel aangeven bij wie je in het team zou willen spelen.
- Terugtrekking van een reeds ingeschreven team in de periode tot 1 februari wordt beboet met  € 115. Terugtrekking van een reeds ingeschreven team ná 1 februari wordt beboet met € 225. Deze boete wordt verhaald op de betreffende teamleden indien zij de oorzaak van de terugtrekking zijn.
- Tijdens de competitie kunnen er ook nog boetes gegeven worden voor, te laat komen, niet op tijd de standen invoeren en niet op komen dagen op een wedstrijddag. Ook deze boetes zullen verhaald worden op het team.
- De competitiebijdrage wordt door de teamcaptain betaald. TCV belast de speler via automatische incasso. De captain zorgt zelf voor een verrekening met de teamleden. Bij de junioren wordt de competitiebijdrage per persoon betaald, ook via automatische incasso.
- Spelers zijn zelf verantwoordelijk voor het op tijd lid zijn van TC Venray en op tijd in het bezit zijn van een spelerspas. De spelerspas is alleen geldig voor de competitie als hierop het verenigingsnummer staat vermeld van de club waarvoor je speelt, en voorzien is van je pasfoto. Een ledenpas zonder pasfoto is niet geldig voor het spelen van competitie.
-Uitslagen dienen direct na de wedstrijd ingevoerd te worden op de site van de KNLTB of via de Club app, in ieder geval voordat de tegenstanders het park verlaten. De captains van de teams zijn hiervoor geautoriseerd. Bij problemen met het invoeren kun je contact opnemen met de VCL’er. De VCL’er is bevoegd om foutief ingevoerde uitslagen binnen 7 dagen te herstellen.
- Wanneer je onverhoopt niet kunnen spelen dien je zelf tijdig voor vervanging te zorgen, dit geldt ook bij blessures. (Bij de junioren i.o.m. de JC/TC)
-De TC heeft de bevoegdheid, indien nodig en mogelijk, spelers aan een ander team toe te wijzen.
- Sinds 2018 wordt verkort spelen toegepast bij alle dubbelwedstrijden in elke competitiesoort, d.w.z. dat er in geval van een 3e set een super tiebreak wordt gespeeld t/m 10 punten met 2 punten verschil, i.p.v. een volledige 3e set.
-Sinds 2018 mogen competitiespelers een onbeperkt aantal keren per week competitie spelen voor dezelfde vereniging, mits de speler maximaal 1 keer uitkomt in een hoger geklasseerd team. Er hoeft dus niet altijd dispensatie aangevraagd te worden, dit is echter pas bekend als de klasse indeling bekend is. Wil je 2 keer per week competitie spelen, geef dit dan aan bij je inschrijving.
- Wil je voor 2 verenigingen competitie gaan spelen dan hoort hier wel dispensatie voor aangevraagd te worden, geef dit dan aan bij je inschrijving.

Voor verdere vragen neem contact op met de TC [email protected] of je JC [email protected]