Mix League

Mixleague opzet

De mixleaque is een vorm van interne competitie die al jaren gespeeld wordt. Het is een mixcompetitie met vaste koppels, waarbij de poules naar speelsterkte ingedeeld worden. De organisatie plant de speeldata in, maar er is de vrijheid om in onderling overleg op een andere dag te spelen.

Voor het spelen van een wedstrijd moet gebruik gemaakt worden van het afhangsysteem. De duur van een wedstrijd is 1 uur. Bij winst krijgt de winnaar 2 punten, de verliezer 0 punten, en bij gelijkspel elk koppel 1 punt.

De eerste ronde wordt gespeeld vanaf begin april t/m eind juni. De tweede ronde van juli t/m eind september. Slotdag ook eind september. Voor meer info zie de activiteitenkalender. Of informeer bij een van de RC-leden of via de mail: [email protected]

De recreatiecommissie.

Mixleague 2e ronde 2018

Beste Mixleaguers,

Wij houden in 2018 dezelfde punten telling  aan als het vorig jaar, de toernooivorm. De poules A t/m F zijn dan de categorieën met elk 1 poule. De  poules bestaan uit 6 of 7 teams.  Niet gespeelde wedstrijden of nog niet gespeelde wedstrijden leveren altijd 0 punten op, zodat de stand direct afleesbaar is.

Rekening houdend met de eindstanden uit de 1ste ronde 2018, de promotie van de nummers 1 en 2 , en de degradatie van de onderste 2 uit de poule, hebben we de indeling voor de 2de ronde klaar staan. Nieuwe teams zijn indien mogelijk naar sterkte ingedeeld  Ook zijn de wedstrijden gepland.  De A, B en C poules spelen op de maandag, de 1ste speeldag is 9 juli. De poules D, E, en F spelen op de woensdag de 1ste speeldag is 11 juli.

Alle wedstrijden moeten uiterlijk 26 september gespeeld zijn. Iedereen ontvangt het wedstrijdschema per e-mail. De indeling en speeldagen kun je ook hier op de site inzien bij de mixleague, bij  competities / mixleague.

Wij kunnen bij het indelen geen rekening houden met verhinderingen, of voorkeur speeldagen en tijden, die enkele teams door gegeven hebben, maar kun je op de voorgestelde dag niet, neem dan zo snel mogelijk contact op met jouw partner en tegenstanders om de wedstrijd te verzetten. ( Dit is de opzet van de mixleague. )

De puntentelling is als volgt:
Bij winst van de partij 2 punten
Bij gelijk spel van de partij  ieder 1punt
Bij verlies van de partij 0 punten

Zie hier ook nog het WTR (wedstrijd en tournooireglement van de KNLTB).

• De standberekening in de poule is op volgorde van:
    o De meeste Winstpunten
    o Beste saldo Partijpunten
    o Beste gamesaldo
    o Meeste games voor

• Indien in een poule, meerdere teams een gelijk aantal Winstpunten heeft behaald, dan wordt de volgorde als volgt vastgesteld:
    o door het onderlinge resultaat. Er wordt dan een stand opgemaakt op basis van alleen de wedstrijden tussen de gelijkstaande teams; waarna de volgorde wordt bepaald door:
    o Beste saldo Partijpunten
    o Beste gamesaldo
    o Meeste games voor

Heel veel plezier en succes!

Frank Rozijn, Frank Strijbosch  en Pierre Bovee,

Organisatie Mixleague