Bardiensten

Bardienst en keukendienst regeling  

Elk TCV lid van 18 jaar en ouder vervult per kalenderjaar 2 bar (of keuken) diensten. het  bestuur kan bij uitzondering (bijv. hoge leeftijd) hiervoor dispensatie verlenen. 
Een dienst duurt gemiddeld 4 uur.  
In februari/maart krijgen de leden de gelegenheid zelf de diensten in te plannen via de KNLTB club  app of TCV website; In maart worden de leden die zelf geen diensten hebben ingepland,  ingedeeld door TCV. Kun je toch niet? Dan regel je een vervanger (zie bardienstpoule) of ruil je met iemand. Kies je voor ruilen dan geef je dit per mail door ( [email protected]) Je  kunt je diensten niet meer afkopen. Ieder lid neemt hiervoor zelf zijn verantwoordelijkheid en vervult zijn 2 diensten per kalenderjaar. Bij het niet nakomen van deze regeling, volgt een  waarschuwing en een mogelijke tijdelijke blokkering van de club pas.   

Bardienstpoule Indien een lid zijn opgegeven dienst niet wil uitvoeren dient hij zelf voor vervanging te zorgen. Diegene die hem/haar vervangt ontvangt hiervoor €30,00 van het  betreffende lid (ongeacht de leeftijd van de vervanger). Betaling wordt onderling geregeld  zonder tussenkomst van de financiële administratie.   
Er is een pool samengesteld van personen die tegen betaling bardiensten wil verrichten. In deze pool kunnen ook 14-17 jarigen worden opgenomen voor het verrichten van keukendiensten.  link naar pool
Commissiewerk: voor het verrichten van andere diensten ( lid van een commissie,  tuinonderhoud, schoonmaak etc.) wordt verwezen naar de voorzitter van de betreffende  commissie.   

Bardienst

Als barman of -vrouw run je gedurende je 'dienst' de bar van ons clubhuis. Dat betekent bestellingen aannemen,  verzorgen en afrekenen, glazen ophalen en spoelen. Wanneer er geen keukendienst is kan het zijn dat je ook af en toe een hapje klaar maakt in de keuken. Je zorgt ervoor dat de voorraad is bijgevuld en dat je de bar weer schoon achter laat na je dienst. Daarnaast ben jij degene die bepaalt welke muziek gespeeld wordt in het clubhuis 😉. 

Keukendienst

Een keukendienst wordt alleen ingepland op drukke momenten zoals competities of toernooien. Als keukenprins of -prinses verzorg je de bestellingen die klaar gemaakt worden in de keuken, ben je 'hoofd afwas' en zorg je ervoor dat de keuken weer spik en span is na je dienst. 

Aanmelden

Bardienst of keukendienst draaien is niet moeilijk. Er liggen instructies klaar maar de praktijk leert dat deze vaak niet nodig zijn. Bij vragen is er altijd wel iemand die je wil helpen. Het is gebruikelijk dat we een aantal keer per jaar een instructieavond geven voor diegene die daar behoefte aan hebben. 

Ieder jaar worden in maart de diensten open gezet voor het gehele jaar. Het kan zijn dat voor toernooien de diensten nog niet open staan en pas op een later tijdstip open gezet worden.  Aanmelden kan via de clubapp of via de website (eerst inloggen). 

Vragen

Heb je nog vragen over de bar- en keukendiensten meld deze bij de voorzitter van de accomodatie commissie (AC@tennisclubvenray, of kijk op deze website bij "contact" voor het telefoonnummer).