Wintercompetitie

In de koudere maanden organiseert de recreatiecommissie een interne wintercompetitie. Teams worden zoveel mogelijk naar sterkte ingedeeld. Na elke sportieve uitdaging staat koffie, thee, fris of iets sterkers klaar in ons clubhuis.

Vlak voor kerst staat de competitie altijd in het teken van de kerst. Gezelligheid gaat dan gepaard met overheerlijke glühwein. Heel af en toe maakt de kerstman ook tijd voor TCV en brengt ons een bezoekje!

Als lid ontvang je op tijd de informatie over het inschrijven voor deze niet te missen activiteit!

 

Klik hier voor de indeling.

 

Wintercompetitie instructie voor teamcaptains

De captain van een team geeft per wedstrijd aan welke teamleden welke wedstrijden zullen spelen. Daarbij houden ze rekening met de opgegeven verhinderingen en indien nodig schakelen zij reservespelers in. De captains zijn: Ton van Hoof,Rudolf Smeets,Drea Driessen,Yvonne Manders,Jos Amsing, Hans van Dijk, Dick van Broekhoven en Luc Terwijn

 

Reservespelers

Antonetta Janssen, Helga Vrooen,Lisette Cattoir, Irene Michels, Janette  Lodewijks, Lia Thielen, Tonny Bovee, Jos Loenen, Paul Spronken beschikbaar op 31/1, 7/2 ,14/2, 21/2 en Olaf Hoogeboom 24/1, 31/1 , 7/2 en 14/2 op vakantie.

 

TCV Wintercompetitie reglement

 1. Je kunt je inschrijven voor de wintercompetitie op donderdagavond, als volledige deelnemer, of met z’n tweeën, of als reservespeler/speelster. Voor volledige deelname hoef je daardoor ook niet op alle beschikbaar te zijn. Iedere deelnemer confirmeert zich aan dit reglement. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 te betalen via automatische incasso. (reservespelers zijn vrij van inschrijfgeld)
 2. Op basis van speelsterkte en ranking deelt de wedstrijdleiding je in. Een team bestaat uit minimaal 2 dames en 2 heren. De bedoeling is om de teams voor wat betreft speelsterkte, zoveel mogelijk gelijkwaardig te laten zijn, zodat een optimale competitie bereikt kan worden. 2 Teams spelen onderling een vooraf vastgesteld programma, te weten HD en DD en de volgende donderdagavond GD, dus afwisselend Dubbels en Mix.
 3. Alle deelnemers worden steeds om 19.45 uur verwacht, start is om 20.00 uur. Je wordt verzocht je te melden bij de wedstrijdleiding.
 4. Afhankelijk van de inschrijvingen is het mogelijk dat er teams bestaan uit 3 dames en 3 heren. Mocht iemand onvoorzien verhinderd zijn, dient dit in eerste instantie in eigen team te worden opgelost. Is dit niet mogelijk dan pas kan een reservespelers uit de reservelijst worden ingeschakeld
 5. Het thuisspelende team zorgt ervoor dat de ballen klaarliggen voor de volgende wedstrijd en levert deze na de laatste wedstrijd in bij de wedstrijdleiding. Het thuisspelende team veegt tevens de baan na iedere wedstrijd.
 6. Er worden per wedstrijd twee sets gespeeld.
      o    Bij winst van een partij krijgt de winnaar 2 winstpunten en de verliezer 0.
      o    Bij een gelijkspel krijgen beide teams 1 winstpunt voor en 1 winstpunt tegen.
      o    Voor elke gewonnen set krijgt men 1 partijpunt.
 7. Het team met de meeste winstpunten aan het einde van de competitie is poule-winnaar.
 8. De standberekening in de poule is op volgorde van:
      o    De meeste Winstpunten.
      o    Beste saldo Partijpunten.
      o    Beste gamesaldo
      o    Meeste games voor.
 9. Indien in een poule, meerdere teams een gelijk aantal Winstpunten heeft behaald, dan wordt de volgorde als volgt vastgesteld:
      o    door het onderlinge resultaat. Er wordt dan een stand opgemaakt op basis van alleen de wedstrijden tussen de gelijkstaande teams; waarna de volgorde wordt bepaald door:
      o    Beste saldo Partijpunten.
      o    Beste gamesaldo 
      o    Meeste games voor.
      o    De wedstrijdleiding door loting.
 10. Uitslagen dienen door de teams op het betreffende formulier bij de wedstrijdleiding te worden ingevuld.  De wedstrijdleiding neemt de stand van de formulieren over op de site.
 11. Indien wedstrijden niet gespeeld kunnen worden door weersinvloeden etc. worden alle wedstrijden als gelijkspel genoteerd. Wanneer wedstrijden door weersinvloeden etc. afgebroken moeten worden, geldt de stand zoals die op het moment van afbreken is.
 12. Getracht wordt om 2 spelrondes (of meer) te spelen, om zodoende promotie/degradatie te bepalen

DE RECREATIECOMMISSIE WENST U EEN SPORTIEVE WINTERCOMPETITIE TOE !!!

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 478 569 635

TennisClub Venray

Kempweg 150
5801 VV Venray