Tennisschool Maascourt

Tennisschool Maascourt

 

Wie zijn wij:
Tennisschool Maascourt is een tennisbedrijf dat wordt geleid door de hoofdtrainers Twan Lensen en  Gé Korsten. Verder bestaat de Tennisschool uit een tiental gediplomeerde tennisleraren die fulltime of parttime in winter en/of zomerperiode voor de Tennisschool werkzaam zijn in Limburg Noord en Brabant Oost bij de aangesloten tennisverenigingen of bij onze eigen centrale prestatieopleiding in de Boekend en/of Venray.

Wat doen wij:
 • De hoofdbezigheid van de Tennisschool is tennislessen en tennistrainingen verzorgen op recreatief en prestatief niveau.
 • Het detacheren van trainers bij verenigingen waarmee wordt samengewerkt.
 • Het verzorgen van diverse tennisclinics (bij jubilea of voor wervingsacties bij verenigingen).
 • Het adviseren en ondersteunen van JC, TC en bestuur van tennisverenigingen.
 • Het deelnemen aan competities en organiseren van toernooien.
 • Uitstapjes organiseren naar b.v. Roland Garros of Wenen.
 • Opzetten en begeleiden van Stedentennisteams (Wintercompetitie voor zowel prestatieve als  recreatieve jeugd) voor diverse teams in Limburg Noord en Brabant Oost.
 • Zorgen voor een representatief en degelijk competitiegebouw bij de diverse verenigingen.
 • Begeleidingsweken in de zomer voor de jeugd die toernooien speelt.
 • Het organiseren en verzorgen van Tenniskampen.
Wat zijn onze doelen:
 • Een goed opleidingsinstituut zijn voor jeugd in met name Limburg Noord en Brabant Oost door in deze regio op een zo breed mogelijk vlak tennistraining aan te bieden van verenigingsniveau tot nationaal niveau.
 • Het scouten van (jong) talent in de regio Limburg Noord en Brabant Oost.
 • Tennispromotie in zijn geheel; tennis is een prachtige sport.

Hoe proberen we deze doelstellingen te realiseren of verder uit te bouwen: 
Vanuit de verenigingen worden de talenten gebundeld in de eigen centrale opleiding, zodat de betere spelers in de regio met elkaar kunnen trainen. Hierdoor kan er kwalitatief beter gewerkt worden en kunnen de spelers elkaar naar een hoger niveau brengen. Dit doen we door met een aantal verenigingen goed samen te werken. In de winterperiode wordt er door centrale selecties getraind in de tennishallen Mill, Boekend/Blerick en Venray. Zomers wordt er dagelijks op verschillende parken in centrale selectiegroepen getraind.
Je kunt bij de tennisschool een programma volgen dat varieert van 1 keer per week trainen tot een maximale trainingsinvulling. Hierbij ligt de nadruk op tennistraining, maar ook conditietraining, voetenwerktraining, mentale trainingen en krachttraining zijn in de programma’s opgenomen.Tijdens de trainingen wordt er gewerkt aan techniek en tactiek, maar misschien wel het belangrijkste, het mentale aspect, krijgt ook veel aandacht.

Tennisschool Maascourt en TC Venray
Tennisschool Maascourt en Venray werken al jaren goed met elkaar samen. TC Venray is een vereniging die ook vooruit wil op gebied van prestatief en recreatief tennis. TC Venray is daarom een belangrijke vereniging in de regio, omdat hier vele goede spelers spelen die bij de tennisschool trainen, competitie spelen en lid zijn. Het tennisniveau in Venray is de laatste jaren ook in de breedte weer goed gestegen.
Verder zijn wij mede verantwoordelijk voor het opzetten van de zomer- en wintertraining. Maar ook het stimuleren en motiveren van de jeugd voor toernooitjes en competities is een taak van de Tennisschool. Bij TC Venray doen wij dit in samenwerking met clubtrainer Bas Mulder.
Ook voor aankomend seizoen is er weer een goed trainingsprogramma in elkaar gezet voor de junioren en de senioren. Rest ons alleen maar te zeggen dat jullie z.s.m. het inschrijfformulier zullen ontvangen zodat iedereen weer ingedeeld kan worden en we begin april kunnen starten.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

0478-569635

TennisClub Venray

Kempweg 150
5801 VV Venray