Selectietrainingen

De jeugd die in aanmerking komt voor het selectieplan wordt op een aantal criteria geselecteerd: tennistechnische- en tactische vaardigheden,  coördinatie,  inzet en de wil om te presteren. De trainingen zullen gericht zijn op het verbeteren van deze criteria met als doel het prestatieniveau tijdens wedstrijden te optimaliseren. Deze groep heeft een voorbeeldfunctie naar de overige jeugdleden, waardoor het voor veel kinderen een doel wordt om geselecteerd te worden. Komt een speler in aanmerking voor het selectieplan, dan is het gebruikelijk dat men ook nog steeds deelneemt aan de clubtraining. Mocht het talent en enthousiasme echter zo groot zijn dat het kind boven zijn of haar clubtrainingsgroep uitgroeit dan bestaat de mogelijkheid om zich verder te gaan ontwikkelen bij Tennisschool Maascourt of de KNLTB- trainingen. Dit gaat wel in samenspraak met de trainers en de trainingscommissie van TC Venray.
 
Binnen het selectieplan zijn er ook een aantal extra activiteiten. Deze veranderen van jaar tot jaar. Hierbij kan men denken aan uitwisselingen of extra toernooien. 
 

De trainingen

De trainingen starten eind september in de tennishal en er zullen in totaal 37 lessen gegeven worden, 22 in de winter en 15 in de zomer. De groepen bestaan uit 12 jeugdspelers die in de winterperiode aangevuld worden met 4 spelers van een gelijk speelniveau.
 
Bij elke groep zijn Twan Lensen (Tennisschool Maascourt) en Bas Mulder (clubtrainer TCV) de trainers. 
 
Dagen en tijden van de zomer- en winterperiode zijn nagenoeg hetzelfde:
Selectie B:         winter op maandag  17.30-19.00  uur, zomer op maandag en dinsdag 17.30-19.00 uur
Selectie C:        dinsdag 16.00-17.30 uur
 

De kosten

De kosten van deze trainingen vindt u op de pagina Tennisles / Inschrijven. Deze bedragen worden per seizoen (winter en zomer elk) in 2 termijnen per automatische incasso geïnd.
 

Voorwaarden

Voorwaarden om het volgend seizoen in de selectietraining te kunnen blijven:
 
Activiteit Punten
Deelname aan de zomercompetitie 50
Deelname aan de clubkampioenschappen 35
Deelname aan het eigen Jeugdtoernooi (K4) 25 
Deelname aan alle wintertrainingen (22 x)  15
Deelname aan alle zomertrainingen (15 x)    10
Deelname aan het tenniskamp 15
Deelname andere activiteiten TCV zoals ouder/kind-oliebollen of openingstoernooi 10
Deelname aan externe toernooien 10
  
Uit deze activiteiten moeten aan het einde van een trainingsjaar (oktober) minimaal 120 punten gehaald worden. Het groot aantal punten  dat staat voor de zomercompetitie en clubkampioenschappen, geeft al aan dat deelname aan deze twee activiteiten min of meer verplicht is. De kinderen met het hoogste aantal  punten komen in aanmerking voor een paar mooie prijzen. Is een speler geselecteerd en mocht vervolgen niet aan deze voorwaarden worden voldaan, dan wordt men in het jaar daarop niet uitgenodigd om opnieuw deel te nemen aan het selectieprogramma.
 

Selectiecommissie

Een selectiecommissie is samengesteld voor de uitvoering van het selectieplan. Deze zorgt voor het uitvoeren, onderhouden en jaarlijks evalueren van het selectieplan. Tevens verzorgt zij de communicatie naar deelnemers, ouders en bestuur.  De selectiecommissie bestaat uit de tennisleraren Twan Lensen en Bas Mulder,  een vertegenwoordiger vanuit de jeugdcommissie en een  lid van de technische commissie.
 
Het selectieplan is niet vrijblijvend. Er wordt daarom gewerkt met een lesovereenkomst, die door de wettelijke vertegenwoordiger van het jeugdlid ondertekend dient te worden. Ieder jaar opnieuw wordt gekeken wie hiervoor in aanmerking komt.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 478 569 635

TennisClub Venray

Kempweg 150
5801 VV Venray