Instructie bardienst

ALGEMEEN

Als bardienst ben je de gastheer/vrouw van onze club. Ook bij T.C.V. staat klantvriendelijkheid voorop. Zorg voor tevreden klanten, dan komen zij terug!
De bardiensttijden staan vermeld in het rooster in de KNLTB-app. Ook de mensen, die laat van de baan komen willen vaak ook nog iets drinken, probeer flexibel te zijn in de eindtijd.

Er wordt uitsluitend alcohol geschonken aan personen boven 18 jaar.
Er kan alleen met spelerspas of bankpas betaald worden.

Als je zelf een consumptie neemt tijdens de dienst moet je dit registreren in het kassa systeem onder de knop accommodatie commissie.

TAKEN

Een bardienst is niet alleen zorgen voor het drankje van de gasten, bij de bardienst horen ook de volgende taken:

Gedurende de bardienst zet je op iedere tafel waar mensen een drankje nuttigen een bakje pinda's.   De pinda’s kan je vinden in de voorraadkast keuken.

Vul tussentijds de koeling achter de bar bij met de voorraad uit de grote koelkast (links naast het koffiezetapparaat) De barkoeling krijgt dan bij het vullen dan steeds koude flesjes. Zet nieuwe flesjes achteraan en let op de houdbaarheidsdatum. De grote koelkast daarna aanvullen met de voorraad uit de berging. Ook hier geldt dat nieuwe voorraad achterin gezet moet worden zodat de houdbaarheidsdatum zoveel mogelijk gegarandeerd wordt.

De wijnvoorraad vind je in de berging rechts op de schappen. De witte wijn moet ook altijd met een paar flessen voorradig zijn in de grote koelkast. De port staat in de keukenkast.

Fusten bier staan gekoeld in de koelkasten in de berging. De soorten kunnen zijn: Pilsener, Leffe donker en Weizener. Dus let op welke je gaat gebruiken.
Zorg ervoor dat de fusten op houdbaarheidsdatum in de koelkast liggen, dus altijd van achter aanvullen! Kijk ook bij het aanvullen op de datum van de aanwezige fusten.
Donker bier voor de Schuss en Half-om staat in de bar koelkast. Na gebruik het aangebroken flesje terugzetten in de koeling.

Mis je iets in de voorraad, noteer het dan op de white board in de keuken.

Koekjes/suiker/melk aanvullen vanuit de grote kast in de keuken.

BEDIENING VAATWASSER

Degene, die de bar opent, zet de vaatwasser aan. Bardienst bedient de vaatwasser door op sproeiknop te duwen na het inladen. De vaatwasser doet dan zijn programma.
Op het eind van de dienst de vaatwasser op 0 zetten en het spoelwater weg laten lopen door de afsluitbuis te verwijderen. Haal het opvangfilter eruit en spoel deze af onder de kraan. Hierna opvangfilter en afsluitbuis weer op de plaats zetten.
De volgende dienst begint met een schone vaatwasser.

SCHOONMAKEN OP HET EINDE VAN DE DIENST

Reinig de bar met kokend water uit de waterketel in de keuken. Til het rooster op en laat kokend water door de tap goot lopen. Laat de spoelbak leeglopen en spoel deze na.

Maak tegen het einde van je dienst een sopje waarmee je alle tafels, bar en keuken schoonmaakt.
Zorg ervoor dat je de bar achterlaat in de staat, die je ook prettig vindt als je met de bardienst begint.

EINDE BARDIENST EN AFSLUITEN

1)       Alle baanverlichting uitzetten, bedieningspaneel is buiten op het terras.

2)       Terrasverwarming na gebruik uitschakelen. (3 knoppen keukenwand)

3)       Zorg dat de apparatuur uit geschakeld is.  (bv. de frituurpan)

4)       Vaatwasser uitzettenen volgens voorschriften. (zie bediening)

5)       Verlichting van het koelgedeelte bij de bar. Let op: niet de koeling afzetten!

6)       Kassa uitschakelen. Via kassa instructie. Lade dicht houden!

7)       Sluit het rolluik van de bar met schakelaar in de keuken.

8)       Alle verlichting in de kantine uitschakelen (hou de keukenverlichting nog aan)

9)       Neem de sleutels uit de sleutelkast en sluit met sleutel “A” de toegangsdeur van het clubhuis af.

10)   Schakel de beveiliging in door met beide grijze druppels over het venster van het alarmapparaat te slepen. De rode lampjes gaan branden en de tekst “ingeschakeld” verschijnt op het venster. Je hebt twee minuten om het pand te verlaten

11)   Hang de sleutels terug in de sleutelkast

12)   Neem je eigen spullen mee! (jas, telefoon, sleutels e.d.)

13)   Doe de keukenverlichting uit

14)   Trek de deur van de bar achter je dicht en verlaat het pand bij de toiletten via de achterdeur. De deur van de bar en de achterdeur vallen vanzelf in het slot. Ben je iets vergeten, dan ben je te laat!

HET IS DE BEDOELING DAT JE NIET ALLEEN DE KANTINE AFSLUIT. ZORG DAT ER ALTIJD IEMAND BIJ JE IS! DE LAATSTE BARGEBRUIKER(S) MOETEN VOOR DE VEILIGHEID ALTIJD BLIJVEN ZODAT ER GEZAMELIJK AFGESLOTEN KAN WORDEN.